kop met logo 1
logo
kop met logo 2
     
  Home  
  Veelgestelde vragen  
  Wie ben ik  
  Opleiding colontherapeut  
  Vergoeding  
  Routebeschrijving  
  Publicaties  
  Links  
     
     
 

Reacties van anderen:

Door hier te klikken kun je lezen ervaringen van anderen lezen.

Meer weten?
Je kunt meer lezen over mijn behandelingen op: www.lisettte-timmermans.nl

Wil je weten of je met je klachten bij mij aan het juiste adres bent.

telefonisch spreekuur

is per week verschillend en vind je op de website van Lisette Timmermans

 

Detoxproducten om het

reinigen te ondersteunen zijn te vinden in de kruidenwebwinkel van Kruidenhuis Fonteyne.

 

In het maartnummer van het tijdschrift Praktische Huisartsengeneeskunde Bijblijven staat mijn artikel over colonhydrotherapie. Lezen? klik hier.

 

Kijk op de 'Links' pagina
Of lees meer op Lisette Timmermans

 

 

 
 
 

Colonhydrotherapie

Colonhydrotherapie is een therapie waarbij de dikke darm over de gehele lengte met gezuiverd water wordt behandeld. Het water komt uit een machine via een canule de darm binnen en wordt zo ook weer afgevoerd. Al in het oude Egypte wordt op papyrusrollen over darmspoelingen geschreven. Darmspoelingen in de vorm van klysma’s is ook terug te vinden in het boek ‘ de leer van de Essenen’. De Oostenrijkse arts Dr. Anton Brosch ontwikkelde begin 1900 een darmstoelbad. In Nederland begon Dr. Ten Haaf in 1935 met darmspoelingen. De ontwikkeling heeft ervoor gezorgd dat er nu verschillende systemen en toestellen op de markt zijn. Ik werk met een gesloten systeem waardoor geen onaangename geuren vrij komen. Door hier te klikken kun je meer lezen over de geschiedenis van colonhydrotherapie.

Indicaties

Diarree (acuut of chronisch), obstipatie, hoofdpijn, ook migraine, slechte doorbloeding van huid en ledematen (bijv. koude voeten), huiduitslag, psoriasis, acné, ziekten aan hart en bloedvaten, zoals hoge bloeddruk en spataderen, slechte vertering en andere darmziekten zoals spastische darm, prikkelbare darm syndroom (PDS), schimmels en parasieten zoals candida, rugpijnen, vermoeidheid en gebrek aan energie, verminderd libido, astma en andere longaandoeningen, stofwisselingsziekten zoals reuma, artrose, vetzucht, suikerziekte maar ook hormonale stoornissen en blaasontsteking.

Ziekte ontstaat kort gezegd door een aanhoudende verstoring in het natuurlijke evenwicht in één of meer van de lichaamsfuncties. Voor herstel (genezing) is het belangrijk om de verstorende invloed weg te nemen en de betreffende gewoontes voor het lichaam aan te passen. De natuurlijke levenskracht zal gesteund door een passend (kruiden) middel voor herstel zorgdragen. Omdat de darm bij een groot 'aanbod' niet altijd zelf alle afvalstoffen op de juiste wijze kan afvoeren, raken in het lichaam gifstoffen opgeslagen. Dit proces wordt zelfvergiftiging, auto-intoxicatie of auto-immuunziekte genoemd. Niet alleen organen en weefsels van het lichaam raken onder de invloed van deze gifstoffen. Ook het concentratievermogen, het geheugen en de stemming worden vertroebeld.

De praktijk

Voor de behandeling gaat de cliënt eerst naar het toilet om de blaas te legen. Daarna neemt de cliënt plaats op de behandeltafel. In zijligging wordt een canule ingebracht en de aanvoer- en afvoerslang aangesloten. Daarna gaat de cliënt op de rug liggen. Het onderlichaam wordt toegedekt en de behandeling kan beginnen.

In de praktijk wordt gewerkt met de door mij ontwikkelde SlowFlo® methode. Dat betekent dat bij de behandeling rekening wordt gehouden met het zenuwstelsel. Het water wordt, op de persoon afgestemd, met een zeer lage druk, heel rustig de darm in gebracht. Hierdoor ontstaat rust in het darm en het lichaam. Daarnaast krijgt het water alle kans om zich goed tussen alle darmplooien te bewegen. Het gebruik van de SlowFlo methode zorgt niet alleen voor rust in de darm en het lichaam tijdens de behandeling, maar ook na de behandeling. De SlowFlo methode zorgt ook  voor een maximale opname van het water door de dikke darm zodat het hele lichaam gereinigd wordt.

Bij een bepaalde vullingsdruk wordt de darm rustig geleegd en kan de inhoud losgelaten worden. Via de afvoerslag en het kijkglas verdwijnt de darminhoud in de riolering. Hierdoor kun je zien wat het lichaam verlaat. Dit kan verbazingwekkend veel zijn.

Speciale massagetechnieken bevorderen het losmaken van de aangekoekte ontlasting, lucht en slijmresten tussen de plooien. Het ondersteunt uitstromen van de darminhoud. De procedure van inlopen en wegstromen zal een aantal malen worden herhaald.

De behandeling duurt ongeveer drie kwartier. Daarna wordt de canule verwijderd. De cliënt komt overeind en gaat naar het toilet om resterende water en afvalstoffen kwijt te raken.

Van de cliënt wordt alleen gevraagd dat hij of zij zich op de gebeurtenissen concentreert en zich ontspant. Meer is niet nodig.

Tijdens de behandeling is er constant iemand aanwezig en kan de cliënt zijn of haar ondervindingen van moment tot moment bespreken.

 

Resultaat

Colonhydrotherapie reguleert de peristaltiek van de darm, onttrekt er de aanwezige gifstoffen en verwijdert op essentieel niveau verstorende invloeden. Daarbij is aanpassing van de dagelijkse voeding aan de natuurlijke behoefte van het lichaam een voorwaarde om gezond te blijven. Daarnaast worden in de darm emoties opgeslagen. Denk aan de vlinders in de buik bij verliefd zijn, de diarree bij examens of verstopping bij te gehaast zijn. Door het gebruik  van de SlowFlo methode komt de darm in optimale conditie en zal een emotionele rust ontstaan.

In veel gevallen zijn zes tot acht behandelingen voldoende om het gewenste resultaat te bereiken. Bij langdurige ziekten is het echter mogelijk dat er meerdere behandelingen nodig zijn.

Na de behandeling ontstaat over het algemeen een opgelucht en schoon gevoel in de buik en voelt men zich goed. Door de behandeling worden afvalstoffen afgevoerd die tijdelijk kunnen zorgen voor vermoeidheid, beslagen tong, transpiratie en een prikkelbaarheid. Als de darmen schoner worden zullen deze klachten verdwijnen. Het intakegsprek voorafgaand aan de behandeling zorgt voor een  goede ondersteuning met voedingssuppementen zodat deze klachten zo min mogelijk voorkomen.

Daardoor zal de behandeling niet alleen op de hoofdklacht zijn uitwerking hebben, maar zal tevens leiden tot een algemene verbetering van vitaliteit, veerkracht en doorbloeding van het lichaam.

Een gezonde darm is het beste cosmeticum: Hoe gezonder, hoe mooier.

 

>> terug naar boven

 
     
  droplet  
  Vragen?  
     
 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Lisette Timmermans
Oosteinde 179
2611 VD  Delft

Telefoon
015 21 44 221
E-mail

info@lisette-timmermans.nl

 
     
  Colonhydrotherapie  
     
   
     
  En verder...  
     
 

Niets op deze website mag gebruikt of verveelvoudigd worden zonder toestemming van de eigenaar.

 
     
 

Lees:

de medische disclaimer!

Privacy in de praktijk

 
     
 

Bijgewerkt: 21-12-2018

 
     
 
eXTReMe Tracker
 
     
droplet
Lisette Timmermans
Oosteinde 179 - 2611 VD Delft Telefoon 015 21 44 221 E-mail info@lisette-timmermans.nl KvK 27301368 LID I-ACT, KAB, NVF en NWP